lauantai 6. lokakuuta 2012

Kilohintoja ja kirppiskirjoja

Tytär sen huomasi, Cittarin maustehyllyllä: Täällä on nokkosta. Miten tää on näin pieni pussi, eihän tää riitä edes yhteen lettutaikinaan. Siellä ylähyllyllä sitä tosiaan on. En nyt ihan tarkkoja kilohintoja muista, mutta himpun vaille 300€/kg.
Alahyllyllä on persiljaa, tilliä, timjamia, meiramia... Kilohinnat reilu 30€ kieppeillä. Seuraavan kerran ryytimaata kitkiessä, kannattaa siis kitkeä se persilja ja tilli pois, häiritsemästä nokkosen kasvua :)



Samalla reissulla tarkastin huvikseni Cittarissa myytävän suppilovahveron kilohinnan. Muutaman sentin yli 22€/kg. Tämänpäiväisen sieniretken saalis oli noin 25kg suppiksia. Viisi tuntia, 500€ kotiinpäin.
Jos metsässä kasvaisi 500€ arvoisia LV-pikkulaukkuja tai brasialaisia sisäfileitä tai jos sieltä saisi tankattua 500€ bensaa tai 500€ edestä suodatinkahvia tai koskenkorvaa muutaman tunnin hortoilulla, niin johan kävisi puskissa kuhina...


Ja vielä eilisen kirpparikierroksen parhaat löydöt... Selkeästi kirjapäivä
-Antti Heikkilä - Diabeteksen hoito ruokavaliolla. Mukana kiinnostavia reseptejä.
-K.A. Beyer - Sitruunamehupaasto. Tätä vielä joskus kokeilen.
-Ben Furman - Ei koskaan liian myöhäistä saada onnellinen lapsuus.
-James Braly, Ron Hoggan - Vaaralliset viljat. Mielenkiintoinen tietoisku.
-Irma Sarje - Säilöntäaapinen. Nätti retrokirja
-Ulla Palomäki - Saturnus ja Uranus aika ja ajan henki. Tämä taitaa lyhyen selailun jälkeen jatkaa matkaa...


Ja päivän outo ostos: Pierrette B, Made in Switzerland, villakangasjakku. En tiedä miksi tämä oli ihan pakko ottaa. Jäätävät olkapäätoppaukset, mutta tässä vaan oli sitä jotain. Materiaali on laadukas ja takki istuu oudosta ulkoasustaan huolimatta täydellisen hyvin. Kokeilin tätä yhdistettynä korkeisiin korkoihin ja kapeisiin housuihin, aika hauska setti. Luulen että tästä tulee yksi talven parhaista autoilutakeista :)





5 kommenttia:

  1. Oi, ihania löytöjä. Vaahteranpalmusiirappipaasto on oikeasti hyvä, olo on virkeä. Täytyy tehdä se taas pian. Hyvä postaus hintavertailuineen - ja huomioineen. Tätä juuri tarkoitin kerran viestissäni ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli :) Vaikka muuta kirppisostelua olen alkanut hieman rajoittaa, niin kirjoista en tingi... Tykkään palata uudelleen ja uudelleen tarkistamaan jonkun jutun joka on jäänyt luetusta mieleen. Osa kirjoista tietysti joutaa jatkaa matkaa kertalukemisen jälkeen, mutta ne helmet jäävät hyllyyn omaksi ja ystävien iloksi.

      Jep, tuo nokkosjuttu oli aika yllättävä, kuten aiempi puolukan 13€ kilohinta... Ei oikein millään mene järkeen, miten sen hinta on tuommoisiin sfääreihin kiipinyt. Nokkosta kuitenkin kasvaa käytännössä kaikkien saatavilla, lajista ei voi erehtyä joten sen kerääminen on helppoa ja kuivaaminenkin onnistuu huonelämpötilassa. En osaa muuta sanoa kuin "Mikä siinä maksaa?" :D

      Poista
    2. Niin, olen paastonnut kerran viikon Biottan kuurilla. Tuossa ohjekirjasessa paaston pituus oli vähintään kymmenen vuorokautta, eli aika pitkä rupeama. Täytyy saada sopiva rauhallinen hetki että sitä lähtee tekemään. Kiinnostaa kyllä tosi paljon.

      Poista
  2. Mä niin tahdon sienimetsään! Mahtava saalis,taas!
    Ja hyviä löytöjä nuo kirjatkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On siellä vaan niin kertakaikkisen ihanaa. Eilenkin paistoi aurinko, Veikko-ystävä oli pakannut viimeisen päälle eväät ja keittelimme kahvia autokahvilassaan :)
      Löysimme ihan hillittömän sienipaikan. Osa oli jo mennyt valitettavasti huonoksi, mutta ensi vuonna uudestaan :)

      Poista