perjantai 9. marraskuuta 2012

Aamupala

Aamupala: Sitä en viitsi miettiä yhtään. Kun se joksikin vakiintuu, niin siinä pysyy vuoden tai muutaman. Kaurapuuro oli kuvioissa lähes kymmenen vuotta. Sen jälkeen pari mustikka-jogurtti-vuotta. Noin vuosi vadelma-jogurtti-linjalla.
Tämä syksy ja alkutalvi on ollut puolukka-aikaa. Koskaan aiemmin en ole syönyt puolukkaa välipalana tai jogurttiin sekoitettuna. Jostain syystä se nyt vaan maistuu kaikkien parhaalta ja tätä vauhtia olen kohta tyhjentänyt talven puolukkajemmani ennen vuodenvaihdetta.

Desi-pari bamixilla tasaiseksi ajettua raakapuolukkasosetta..

Pari teelusikallista mantelijauhoa.
E-vitamiinia, arginiinia, iholle hyödyllisiä rasvahappoja.

Ripaus macajauhetta. 
Hoitaa vaihdevuosioireita, lisää energiaa ja kestävyyttä, lievittää sterssiä, vahvistaa immuunijärjestelmää, vähentää väsymystä, helpottaa masennusta, tasoittaa hormonitasoja.

Pari ruokalusikallista pellavansiemenrouhetta.
Kasvilignaaneja, alfalinoleenihappoa, kuitua.

Ripaus Schindelejauhetta.
Mineraali- ja kivennäisaineet. Tämän vaihdan kotimaiseen koivuntuhkaan kunhan purkki tyhjenee.

Ripaus Opti-MSM-rikkijauhetta.
Mm. nivelien, ihon, ja hiusten hyvinvointi, solukalvojen ja sidekudosten hyvinvointi.

Toisinaan ripaus kalkkijauhetta.

Pari ruokalusikallista lesitiiniä.
Kolesterolitason normalisointi, solukalvojen rakennusaine.

Pari kukkuralusikallista turkkilaista jogurttia.

Ja vielä ripaus ihanan värisiä siitepölyrakeita.
Elinvoimaa, neutralisoi allergiaoireita.

Tässä koko setti.

Koko systeemi lusikalla sekaisin. Lesitiini tekee rakenteesta ihanan kuohkean.

Tässä kaikki hyvän aamun ainekset :) Kannattaa kokeilla puolukkasurvosta muutenkin kuin ruokahillona. Maku muuttuu yllättävän pehmeäksi luonnonjogurtin kanssa.


4 kommenttia:

  1. Mulla on vähän sama juttu, että jämähdän samaan aamupalaan tai muuhun vastaavaan tosi pitkäksi aikaa. Se vain maistuu - kunnes sen aika on ohi ja tilalle tuleekin joku muu juttu. Oon vähän sitä mieltä, että elimistö kyllä kertoo, mitä se millonkin tarvii.

    Sama jämähtäminen on toiminut ihan selvästi myös teen kanssa. Mä join yhdessä vaiheessa vain Keisarin morsianta. Ihan tolkuttoman paljon vain sitä. Sitten tuli vaihe, että selvästi tarttin jotain rauhoittavaa, ja joinkin tosi paljon kamomilla-teetä, josta en todellakaan aiemmin ees tykännyt. Oon aivan varma, että juurikin ton teen kohdalla oli nimenomainen tarve siihen rauhoittavaan ominaisuuteen. Kun se tarve meni ohi, olenkin juonut nyt melkein vain vadelmateetä. Ostin kokeeksi Keisarin morsianta, mutta kas vain, eipä maistu ollenkaan...

    Osaatko sä muuten noi kaikki tiedot ihan ulkoa, noiden eri jauheiden ja aineiden kohdalla siis? Olet kyllä ihan mieletön tietopankki, ihailen sua!!!

    Onnea vielä kerran uudesta työpaikastasi, olet kyllä ihan nappipaikassa siellä, se on niin sun juttu ettei varmasti mikään muu!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Heli :)

      Ihana juttu että olet taas palannut tänne meidän pieniin bloggariympyröihin. Olen käynyt kyllä lukemassa kaikki jutut, kommentointi jäänyt tässä ensiviikolla alkavaa töihin lähtöä valmistellessa. Kääk, vielä jäi monta kotihommaa kesken... Lehtikaalit nököttävät kasvimaalla, maa-artisokan keräämisen jätän suosiolla kevääksi, trampoliini kasaamatta... Ensi viikonloppuna sitten :)

      Kyllä minä nämä itselleni valitsemani tuotteet suht hyvin tunnen. Niitä kuitenkin olen ihan tutkimalla tutkinut ja harkinnut tarpeellisuuttaan. Yleensä etsin tietoa myös kirjoista. Netti on hyvä väylä, mutta kirjoista löytyy usein vielä yksityiskohtaisempaa tai erilaista näkökantaa.
      Tuotteista joita itse en käytä, en sitten tiedä niin tarkkoja faktoja. Kohtahan pääsen Virpin ja Niinan oppiin. Kaupassa on paljon tuttuja tuotteita, mutta myös paljon mitä en ole vielä kokeillut. Työetuihin kuuluu tuotetestailu ja omakohtainen tutustuminen kaupassa myytäviin tuotteisiin. Tärkeää tietysti onkin tietää konkreettisesti mitä on myymässä ja mahdollisesti suositelemassa asiakkaille.

      Kiitos Heli mukavasta viestistä. Kirjoittelen joskus kuulumisia sähköpostiisi :)

      Poista
  2. Herahti vesi kielelle! Tuota haluan kokeillla huomisaamuna itse, siis puolukkamössöä jugurtin kera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä setti toimii ihan älyttömän hyvin. Ei mitenkään uskoisi, kaksi näinkin hapanta tuotetta... Jostain syystä molempien maku pehmenee yhdistettessä. Lesitiini on myös mielestäni ihan must ainesosa tässä sopassa.

      Poista