maanantai 13. toukokuuta 2013

Tulinen porkkanasosekeitto



En edes muista milloin kävin viimeksi ruokaostoksilla... Ei malta kun aurinko paistaa ja pihalla on niin paljon tekemätöntä työtä harrastusta :) Tyhjästä jääkaapista nyhjäisty:

Tulinen porkkanasosekeitto
1kg porkkanoita
2 sipulia
5cm pala tuoretta inkivääriä
2cm pala tuoretta chiliä (pakastimesta)
2rkl oliiviöljyä
1tl herbamare-yrttisuolaa
1 rkl kuivattua rakuunaa
1dl creme fraichea
1 paketti grillijuustoa (pakastimesta sekin)
Öljyhampun siemeniä

Lohkotut sipulit ja porkkanat freesaillaan hetki öljyssä. Sekaan pilkottu chili ja inkivääri. (Laita liesituuletin päälle kun pyörittelet chiliä :) Lisätään vettä senverran että kasvikset peittyvät reilusti. Keitellään pehmeiksi miedolla lämmöllä. Loppuvaiheessa sekaan rakuuna ja herbamare. Pyöräytetään soseeksi sauvasekoittimella. Lisää lopuksi creme fraiche ja hiukan kiehuvaa vettä jos soppa tuntuu liian sakealta.

Lautaselle pannulla öljyssä paistettu juustoviipale ja hampunsiemeniä. Tuhti ja lämmittävä keitto. Ei sovi alkuruuaksi - chili ja inkivääri turruttavat makuaistin loppuillaksi :)



Metallivuokassa sulamassa pakastimesta otettu lanttusosepussi. Huomiseksi kun luvattiin jokunen sadepisara - silloin jos malttaisi olla hetken sisällä ja leipoa rieskoja.

Kesällä pääsen "ulos syömään" joka ikinen päivä :D

kasvissosekeitto / porkkanakeitto / sosekeitto resepti / sosekeiton resepti / gluteeniton keitto / dieetti keitto / mausteinen sosekeitto / porkkana ja inkivääri / 

2 kommenttia:

  1. Tuokin näyttää herkulta! Varsinkin juuston kanssa:) Lisää hyviä vastauksia siihen ikuisuuskysymykseen;mitä tänään syötäisiin?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niinu :)
      Inkivääri toimii hyvin porkkanan kanssa ja chilistä saa vielä lisäpotkua :)
      Paistettu juustopala on kyllä mainio lisuke sosekeitoille ja salaateille. Tämä grillijuusto on ihan ok mutta halloumin valitsen jos ei ole hinnasta kiinni :)

      Poista