maanantai 25. marraskuuta 2013

Wessa deluxe

Kodin tuunausintoa riitti vielä ainakin eilen ja tänään. Eilen kohteena oli 73-vuoden alkuperäisessä kuosissa oleva vessa. Sen viihtyvyyttä ja toimivuutta parantelimme Lempin kanssa parillakin mielestäni ihan hyvällä idealla.

Ensimmäinen hoks välähti Ikeassa - Ribba taulunkehyksiä neljä kahden hinnalla. Pidemmistä valmistui jo aiemmin sängynpääty - lyhyemmistä eilen hyllyjä kauneudenhoidossa niiiin tärkeille pikku purkeille tähän neljän naisen talouteen. Pyyhenaulakko siirrettiin vastapäiselle seinälle hyllyrivistön alta.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toinen hoks välähti, kun pähkäilin säilytyspaikkaa terassilta talveksi talteen tuoduille Aalto-maljakoille. Korkeat ovat aivan täydellisiä hius- ja hammasharjojen säilytykseen - matalat sopivia muulle pikkusälälle. Näitäkin lasiesineitä olen turhautuneena vuositolkulla jemmaillut talvet siellä, mihin aina sattuivat mahtumaan. Nyt niille löytyi niin täydellinen funktio, että ensi keväänä taidan hankkia uuden maljakon terassille - nämä jäänevät vessaan.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vessatila on kalusteineen päivineen alkuperäinen. Vaaleansiniset seinät maalasin vuosia sitten jo kerran valkoisiksi - se riitti uudistamaan tilan. Eilen maalasimme seinät uudelleen puhtaan valkoisella maalilla.

Uudistus oli maltillinen - Ribba hyllyt kustansivat yht. 10e, Sävern-saippuapumppupullo 12.99e, siniset Aallot vanhoja terassin somisteita ja valkoista maalia on aina jemmassa kymmenen litran sanko.

Koko lavuaarin vastainen seinä on muuten tätä samaa sinistä lasipinnoitettua kaakelia - ihana muisto alkuperäisrakenteista.

Tuoksulyhty on jatkuvassa käytössä.

Kasvopyyhkeinä käytän aina vanhoja pellavapyyhkeitä. Pellava on materiaalina antibakteerinen, sen voi pestä 90 asteessa ja silitetty valkoinen pellavapyyhe on minulle arjen luksusta.


Ajan kanssa alan aina enempi arvostaa kodin kerroksellisuutta. Lähes viisitoista vuotta olen odottanut hetkeä, että vessa ja keittiö laitetaan kerralla sileiksi ja uuteen kuosiin...
Nyt ajatuksena onkin kohdella molempia mahdollisimman hellällä kädellä. 70-luvun vessa, kasarikaaret olkkarissa ja saman ajan keittiö, 90-luvun pesuhuonetilat ja 2000-luvun pienet pintauudistukset elävät sulassa sovussa ja kertovat kodin historiaa :)

10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos - niin ovat :)
      Samaa laatua on yksi kokonainen seinä saunatiloissakin. Sinistä meillä ei sisätiloissa sitten muualla olekaan.

      Poista
  2. Enpäs ennen olekaan Aalto-vaaseja kylppärissä nähnyt;) Mutta hyvin sopivat - ja onhan niillä tuolla sentään tehtävääkin. Upea tuo sinisen sävy noissa kaakeleissa - meillä on samaa kaakelia Sauvon talon pikkuvessa täynnä, mutta hirvittävän vihreänä - ja kun sillä on kaikki seinät lattiasta kattoon täytetty, niin siellä meinaa asioidessa tulla ahtaan paikan kammo. Mutta Isännän mielestä ne on hienot. Joten niitä ei vaihdeta.
    Mukavaa maanantaita sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lady :)

      Jep - ei pyöri enää meidän harjat Tiimarin korissa :) Aika monta vuotta meni ennenkuin tätäkään huomasin - sininen laatoissa ja Aalloissa on aivan samaa sävyä. Kun oppisi näkemään totutun toiselle puolen monessa muussakin asiassa - voisi elämä olla paljon ihmeellisempää...

      Ei kai se vessa voi "hirvittävän vihreä" olla :) Asennekysymys :)
      Minullakin ollut viimeiset viisitoista vuotta visio että kunhan pakolliset on ensin korjattu, niin sitten lähtee vessa ja köökki lavalle... Nyt kun niiden kanssa on kaikki nämä vuodet elänyt, niin ei enää hennokaan. Tosin en ole ihan varma, onko kyseessä nostalgia vai laiskuus :)

      Poista
  3. Kaakelit ihastuttavat täälläkin. Ehkä tuon tason ja lavuaarin voisi vielä vaihtaa valkoiseen, tai mustaan, niin teillähän on ihan moderni vessa... tai no, lattiaa ja pyttyä ei vielä näytetty. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vaan :)

      Lattia ja pytty - samaa retrokeltaista nekin...

      Poista
  4. Meilläkin aaltoa kylppärissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi - kiva. Kerrotko lisää :)
      Mitä malleja ja värejä sinulla on? Onko ideoita käyttötarkoituksista ?

      Poista
  5. Tosi kiva idea noi hyllyt. Mahtuu kivasti puteleita ;)

    VastaaPoista
  6. Heh, minä laitoin juuri viime viikolla hammastahnat pieneen harmaaseen Aaltoon vessan tasolle. Ja hauskalta näyttävät. Samoin käytän vanhoja pellavapyyhkeitä käsipyyhkeinä, ne ovat tosi kauniita ja kuivaavat hyvin.

    VastaaPoista