perjantai 20. heinäkuuta 2012

Pinaatti-feta pasta



Tätä nopeaa herkkua olemme saaneet saunamökin rakennustalkoissa toimivalta "keittiövastaava" pikkusiskoltani jo muutamankin kerran. Jopa talkoiden vanhin herrasmies ilmaisi kainosti toiveensa, "Tuota, jos minulta kysytään niin viikon verran ainakin söisin tätä."

Pinaatti rehottaa kasvimaalla parhaimmillaan. Sitä on mukava hyödyntää salaatteihin, lettuihin, kasviskeittoihin tai kuten tämänkertaisessa setissä; Pinaatti-feta-pastaan.

Jollet itse kasvattele pinaattia, Lidlin pakastealtaasta sitä löytyy luomulaatuisena ja hyvinkin kohtuuhintaisena, noin 3.50€/kg..

Pinaattipastakastike

Iso nippu tuorepinaattia (villi veikkaus noin 300g)
3 sipulia 
5 valkosipulin kynttä
200g pala fetaa
1 purkki kermaa 
1/2tl pippurirouhetta
(1/2tl ruususuolaa - tarvittaessa)
1rkl basilikaa (kuivattua)
1rkl ruohosipulia (kuivattua)
2-3rkl kuivattua nokkosta

Lidl luomutäysjyväpastaa / tai gluteenitonta pastaa.


Kuullota pilkottu sipuli & valkosipuli oliiviöljyssä. (Tai siinä öljyssä, mitä satut itse käyttämään :)


Niputan tuorepinaatinlehdet pinoksi. Siitä ne on helppo silputa ristiin ja rastiin sopivaksi silpuksi. Kuvassa myös Lidlin luomupakastepinaatti.


Kun sipuli on sopivasti pehmennyt, sekaan silputtu pinaatti.


Lopuksi pannulle lisätään kuutioitu feta ja kerma. Hetken haudutus. Mausteeksi mustapippuria, tarvittaesssa ripaus ruususuolaa, yrttejä maun mukaan, itse lisäsin basilikaa ja ruohosipulisilppua (jota heitän käytännössä kaikkeen ruokaan). Keitellään kasaan hetki - kunnes kastike sakeutuu.


Lopuksi lisäsin sekaan myös ison kourallisen kuivattua nokkosta. Sipulin voi korvata purjosipulilla ja sekaan voi sipuleiden lisäksi kuullotella esim. paprikaa.


Näin tänään. Ei ehkä maailman esteettisin kastike mutta aika takuuvarmasti maistuu kaikille. Annoksen päälle voi ripotella vielä yrttisilppua
Seuraavan kerran aion testata tätä kastiketta pinaatin sijasta lehtikaalilla. Sitä on nyt kasvimaalla vielä paljon enemmän kuin pinaattia


Ja pastahuomio: Parisen viikkoa sitten huomasin että Seppälänkankaan Cittariin oli ilmestynyt ihan kunnioitettava valikoima luomupastoja. Tarjolla oli monta erilaista ja hintatasokin ainakin osassa ihan kohtuullinen. Hyllyistä löysin nyt myös luomulaatuista kookosmaitoa, hinta aikalailla sama kuin peruslaadulla. Hyvä juttu että luomua alkaa löytyä ihan markettienkin valikoimista ja vielä parempi juttu että luomu ei tarkoita kolmenkertaista kilohintaa...

Tänään siis vapaapäivä mökin saunatyömaalta. Sisko kävi eilen tarkistamassa mustikkatilanteen; eivät ihan kypsiä vielä Keski-Suomen leveysasteilla. Ihmeesti te monet blgiystäväni olette ehtineet / jaksaneet / viitsineet päivitellä blogeja nyt kesälläkin. Kiitos teille ahkerille, mukava lukea kesäkuulumisianne :)

Minullakin olisi vaikka sun mitä kerrottavaa. Kivoja kirpparilöytöjä, Ikean- ja Pandan tehtaan myymälän retki, ihania ostoksia iHerbiltä, kasvimaakuulumisia... No, kun nyt ei kaikkea ehdi, niin kerron sitten talven pimeinä iltoina kaikki kesäjutut:)

pinaattipasta / fetapasta / gluteeniton pastakastike / hyvä pastakastike / helppo pastakastike / pinaattipasta / fetapastakastike / pinaattipastakastike / pastakastike pinaatista ja fetasta /

2 kommenttia:

  1. Meidän Prismasta on myös löytynyt jo vaikka kuinka pitkään todella runsaasti luomua ja lisää tulee koko ajan. Esim. luomufetaa ja luomuhalloumia bongattu, samoin luomuherneitä, luomumausteita, luomupapuja ja ihan vaikka mitä. Fanitan suuresti meidän Prismaa tämän takia! Tosin tuorevihannes ja -hedelmätiski luomuna on aika ankea verrattuna vaikkapa Cittariin.

    VastaaPoista
  2. Suurkiitokset vinkeistä, ne on tallennettu reissua varten.
    Jatsit? Täytyykin tsekata, ollaan tulossa ensi viikon torstaina ja lähdetään ajelemaan takaisin kohti etelää joko sunnuntaina tai maanantaina.
    t. nina

    VastaaPoista