keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Kasvispastakastike ja tattarimakaronia

Vinkkinä lihattoman lokakuun viettäjille - yksi variaatio meidän vakkaripastasta.
Pirkka luomu pastakastike on tosi hyvä pohja erilaisille "jatketuille" pastakastikkeille - siltään en ole sitä koskaan tarjonnut, mutta yhdestä pakkauksesta jalostuu kasviksia soosiin lisäten helposti ja nopeasti vähintäänkin neljälle riittävä kastike.
Kasvispastakastike valmistuu wokkipannulla parissakymmenessä minuutissa - ja siihen voi sekoitella ihan mitä vaan vihanneksia kaapissa sattuu olemaan.

3 sipulia
3 valkosipulin kynttä
3 rkl oliiviöljyä
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
100g pakastettua pinaattia
1 Pirkka luomu pastakastike
100g tuorejuustoa
1 tl currypastaa
1/2tl Herbamare maustesekoitusta (tai yrttisuolaa)
1/2 dl parmesantyyppistä juustoraastetta (Grana Padano)
Tuoreyrttejä (persilja basilika ruohosipuli...)

Paketti (tai kaksi, jos kovin nälkäistä porukkkaa) Keskisen myllyn gluteenitonta tattaripastaa.

Öljy kuumennetaan wokkipannulla. Pilkotut sipulit ja valkosipuli freesaillaan läpikuultaviksi. Pannulle lisätään kuutioitu kesäkurpitsa - pyöritellään hetki ja sekaan myös esikeitetyt pinaatit. (Ei haittaa vaikka otat ne suoraan pakastimesta.)
Pyörittele vihannekset puolikypsiksi. Lisää tomaattikastike ja tuorejuusto. Kun seos on kiehahtanut hetken, mausta kastike parmesan- (tai vastaavalla) juustoraasteella ja tuoreilla silputuilla yrteillä. (Jollei niitä ole, käytä kuivattuja.)

Tattarimakaroneja keitetään noin 2 minuuttia - Keskisen myllyn tattaripastat ovat luomulaatua.


Lidlistä suosittelen Cavabel tuorejuustolevitettä - edullisin (1.19/200g) tuorejuusto mitä minä olen löytänyt - lisäaineetonkin ja kermaisen pehmeä. Lidlistä ostan myös luomulaatuista pakastepinaattia - sitä kannattaa aina pitää jemmoissa.
Seppälänkankaan Asian food -kaupasta löytyy tulisia mausteita - yksi suosikeistani on tämä vihreä curry-pasta. Sopii mainiosti mausteeksi kookosmaitopohjaisiin keittoihin ja erilaisiin wokkiruokiin - ja on erittäin riittoisa.

Katsokaa mitä värejä :)

Cittarissa myytiin syyskuussa parmesantyyppistä Grana Padano juustoraastettta 2kpl/1. Aivan mahtava mauste esim. pastakastikkeisiin ja erilaisiin uuniruokiin.
Puolikas tuorejuustorasia (100g) on ihan riittävä tekemään kasviskastikkeesta ihanan kermaisan ja pehmentämään makua. Ripaus parmesania antaa sekin mainion aromin. Tykkään sekoitella senkin kastikkeen sekaan - maku tulee esille mielestäni paremmin kuin annoksen päälle ripoteltuna

Raastettu parmesantyyppinen juusto kestää pakastamisen ilman että rakenne tai maku muuttuu yhtään

Kasvimaalla vihertää - on ruohosipulia, persiljaa ja kaikkia muitakin mahdollisia yrttejä - ainoastaan basilika otti nokkiinsa pakkasyöstä. Rucolakin muuten kukoistaa vielä.
Annoksen päälle kaunistukseksi vielä muutama muru mozzarellaraastetta.

Tänään tuli yllätyssoitto ja huomenna ajelen päiväksi Helsinkiin. Minulle tarjoutui mahdollisuus hienoon juttuun yhdessä Veera-tyttären kanssa - siitä lisää myöhemmin :)

Yhteistyössä: Olympus - Pen Lite E-PL5

8 kommenttia:

  1. Virtuaaliystäväni, KIITOS näistä ;D
    Päivän pelastajat monesti , siis testatut ja hyviksi havaitut reseptit , nam

    Mukavaa reissua sinne helsinkkiin ;D

    Maarit

    VastaaPoista
  2. Kiitos Maarit :)

    Sinun reseptisi (ne maalatut munat ja muut) ovat aikalailla vaativampia toteutukseltaan kuin nämä minun väkerrykset :)

    Saapi nähdä mitä mukavaa reissulta jää käteen... Samalla käyn ohiajessa ystävän luona saunomassa yhden yön. Mukavia tällaiset pikalähdöt :)

    VastaaPoista
  3. Hei, mekö asutaankin samoilla kulmilla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos Seppälänkangas on tuttua seutua niin sitten varmaan :) Teetreffit joku päivä? :)

      Poista
  4. Campasimpukka - onnistuin hävittämään kommenttisi mutta liitän tähän kopion sähköpostista.

    "Me asutaan kaupungin pohjoislaidalla, entistä maalaiskuntaa:) Täällä päin ei taida kovin paljon olla blogitapaamisia, tai ainakaan en ole kuullut. Aika monta ruokabloggaajaa kyllä löytyy!"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vastaan Campasimpukalle - en siis omalle naamalle :)

      Kuulepas nyt - kyllä "täälläkin päin" voidaan järjestää blogitapaaminen - eivät lienee ole kiellettyjä täällä "pohjoisessakaan". Otetaanko asiaksi joku tylsä talvinen viikonloppu? Meille ainakin mahtuu montakin kokkia - ehkä ei keittiöön mutta pöydän ääreen :)

      Poista
    2. Hyvä ajatus! Joku tammi- helmikuun lauantai-ilta voisi olla hyvä ajatus, kun saadaan kaikki joulujutut alta pois? :)

      Poista
    3. YES - nyt minun ei tarvitse tehdä rieskoja ylijääneistä lanttulaatikosta kesään asti... Syödään porukalla "ne joulujutut alta pois". Koko keskisen suomen ruokabloggarit - tervetuloa meille joulun jälkibileisiin :)

      Poista