lauantai 15. helmikuuta 2014

Kaalia uunipellillä




Nopea kaalikasvisruoka: Mausteista kaalia uunipellillä

1/4 kaali (lohkottuna)
750g pussi luomu parsakaalimix (Lidl pakaste - ota sulamaan jokunen tunti ennen ruuanlaittoa)
3rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä (ohuina viipaleina)
3cm pala tuoretta inkivääriä (pieneksi pilkottuna)
1tl korianterin siemeniä (mortteliin)
1tl kuivattuja chilipalkoja (mortteliin)
1/2tl ruususuolaa

200g purkki creme fraichea (Lidl - edullinen)
1 valkosipulinkynsi puristettuna
1/4tl ruususuolaa
1/4tl rouhittua pippurisekoitusta
1rkl kuivattua persiljaa
1rkl kuivattua ruohosipulia
1rkl valkoviinietikkaa

1 halloumi juusto (viipaloitu ja paistettu - laita veteen liokoamaan jokunen tunti ennen ruuanlaittoa)

Edullista ja terveellistä kaalia kannattaa yrittää ujutella lautaselle vaikka joka päivä. Lohkottuna siitä valmistuu ihan hyvä pikaruoka uunipellillä. Sekaan sopii hyvin Lidlin pakastealtaasta kohtuuhintainen luomu Broccoli mix (parsa- ja kukkakaali sekä porkkana).

Laita uuni kuumenemaan 200°C. Kaada öljy pieneen kattilaan. Lisää pilkottu inkivääri ja valkosipuli. Pyöräytä korianterinsiemenet ja kuivachilipalot morttelissa. Lisää nekin öljykattilaan ja kiehauta jokunen hetki.
Leikkaa kaalista reilun kokoisia lohkoja. Laita broccolimix ja lohkottu kaali isoon kulhoon. Kaada öljy-mausteseos ja suola vihannesten päälle ja sekoita käännellen. Levitä kaalit kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle. Anna paistua noin 200°C asteessa noin 10 min ja laske lämpö noin 150°C. Anna hautua noin puoli tuntia. Jos haluat pintaan väriä, yhdistä paistoajan lopulla kaalit yhdelle pellille ja laita hetkeksi grillivastus päälle.

Viipaloi liotettu halloum juusto ja paista öljyssä kullanruskeaksi.
Sekoita mausteet creme fraicheen - kesällä kuivayrtit korvataan tuoreilla.
Mausteiksi sekä kaaliin että kastikkeeseen voit valita muitakin sinulle mieluisia makuja.





Lautaselle kaalisekoitusta, paistettua halloumijuustoa, creme fraiche kastiketta ja nokkosensiemeniä.




Kaalia ei voi syödä liikaa - se on joka suhteessa ihan paras raaka-aine: Edullinen ja vähäkalorinen, mukavasti vitamiini- ja kivennäisainepitoinen ja hyvä kuitujen lähde.

parsakaalia uunissa / kukkakaali resepti / kaali ohje / dieetti ruoka / kasvisruoka / kaaliruoka / helppo kaali resepti / kaali uunissa / lohkottua kaalia uunipellillä / 

4 kommenttia:

  1. Kaalia ei todellakaan voi syödä liikaa! Ruokasi tuoksut tulvivat ruudulta jo mielihyväkeskukseen :) Taloudessani on morttelin mentävä aukko, korvaavilla menetelmillä sotku ja sählinki on melkoinen, taas olisi sille käyttöä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei V :)
      Ihan hyvin käy kaali pellillekin. Sipulia en laittanut tähän satsiin - yleensä sitäkin on aina mukana.
      Minä ostin morttelin Turkin matkan tuliaisia miehelle - saan siinä samalla lainata minäkin :)

      Poista
  2. Insiroiduin ostamaan halloumia ja parsakaalimixiä kauppareissulla tämän postauksen myötä ;) Parsakaalia tulee kyllä muutenkin syötyä paljon, se on niin nopea laittaa höyryttämällä kattilassa. Halloumi on vanha tuttu herkku, mutta jostain syystä sitä ei ole tullut ostettua pitkään aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei :)

      Halloumi on kyllä niin hyvää... Joskus paistan Arlan grillijuustoa, mutta kyllä halloumi on parempaa.

      Minä höyrytän parsan aina kermassa ja tosi hyvää se on niinkin. Uunissa vihanneksiin saa uusia makuja ja niihin sopii hyvin kylmä smetana- tai creme fraiche kastike

      Poista