maanantai 30. maaliskuuta 2015

Vuohenjuustokeitto - gluteeniton

Päivitystä: Lahjomaton numerogeneraattori osui porstuaan :) Eli Pautsi, onneksi olkoon. Laittaisitko yhteystietosi blogipostiini eilistapaistoa@gmail.com

"Jos arvonta onni osuisi tähän porstuaan, niin ehdottomasti satsaisin satasen sauvasekoittimeen. Mallina varmaankin juuri tuo suosittelemasi Kitchen Aid. Tähän mennessä on keittojen soseuttaminen tapahtunut tehosekoittimessa, mutta eihän se mikään järkevin tapa todellakaan ole! Nimimerkillä pari kertaa keitot pitkin keittiön pöytää + 1 kuumasta keitosta räjähtänyt tehosekoittimen kannu... Eli tarpeeseen tulisi sauvasekoitin :) -Pautsi"


Sanotaan että hyvää kannattaa odottaa - minä olen nyt ainakin tätä postausta kirjoittaessa ihan eri mieltä. Hyvää ei olisi kannattanut odottaa - hyvä olisi kannattanut hankkia jo vuosia sitten. Ei varmasti yhtään sen halvemmaksi tai helpommaksi ole tullut ostaa joka toinen vuosi sitä vähemmän hyvää...

Edellinen sauvasekoittimeni pimahti totaalisesti jo viikkoja sitten. Ja kaikki nämä viime viikot olen pähkäillyt taas kerran seuraavan sauvan merkkiä ja mallia. Expertin pienkonekampanja osui tähän rakoon ihan täydellisesti maaliin ja kohdalle. Sain satkun ostosrahaa, jolla pääsin testaamaan Expert -nettikauppaa. Sen samantien tartuin tilaisuuteen ja Kitchen Aid Artisan sauvasekoittimeen. Ja luepa juttu loppuun - koska parasta tässä on se, että myös yksi teistä lukijoista saa sadan euron lahjakortin, jolla pääsee toteuttamaan oman keväisen keittiöhaaveensa :)

Uuden sauvasekoittimen myötä meidän pääsiäisherkut tulevat olemaan pääsääntöisesti sosekeittoja - ja on niitä jo kaivattukin... Pyhinä päästään toivottavasti paljon ulos ja ulkoilemaan. Sosekeittokeittäjän ei tarvitse kauan keittiössä puuhastella - ja keittoruuan voi tehdä valmiiksi odottamaan lämmitystä.

Sosekeitot ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan arki- ja juhlaruokienkin aatelia. Ne muuttuvat pienellä säädöllä arkisesta juhlavaksi - tai pääruuasta alkupalakeitoksi. Mikä muu ruoka sopii tarjottavaksi vauvasta vaariin? Sosekeitot ovat pääsääntöisesti valmistuskustannuksiltaan edullisia ja onnistuvat aina. Niihin voi käyttää lähes kaikkia vihannestiskin tai oman puutarhan sesonkiraaka-aineita - ja tietysti myös aina tarjolla olevia edullisia kuiva-aineita (papuja, linssejä, herneitä...)

Yksi meidän suosikkeja vihannespohjaisten sosekeittojen ohella on juustokeitto. Helppoa ja edullista juustokeittoa ei tarvitse yhtään vähätellä juhlavampanakaan ateriana - vaikkapa nyt - pääsiäispäivällisen alkuruokana.

Tämänkertaiseen keittoon hyödynsin pakastettua maa-artisokkasosetta. Maa-artisokka on sesonkiruokaa siinä mielessä, että roudan sulaessa saadaan taas kohta kaivaa kasvimaalta tuoreita mukuloita käyttöön - eli nyt hennoo tyhjentää pakastinta viime vuoden sadon osalta :)

Tämän keiton maa-artisokat voi hyvin korvata jauhoisilla perunoilla - tai laittaa puolet ja puolet.




Vuohenjuustokeitto suppilovahveroilla
20g voita
2 sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
500g maa-artisokkaa tai jauhoista perunaa (määrä kuorittuina paloina tai valmiina soseena)
1l vettä
1 kasvisliemikuutio
100g pehmeää vuohenjuustoa (juhlavampaan keittoon voit lisätä juuston määrää)
1/4tl rouhittua mustapippuria
(1dl valkoviiniä)

20g voita
5dl kuivattuja suppilovahveroita (kaksi-kolme kourallista)
Ripaus ruususuolaa ja rouhittua mustapippuria

Kevätsipulin vihreitä varsia (tai kesällä taas kasvimaalta ruohosipulia ja persiljaa)

Muutama tippa kurpitsansiemenöljyä
Muutama lastu Pecorino -juustoa
Kurpitsansiemenöljy tai Pecorino eivät ole pakollisia ollenkaan, mutta jos kaapissa sattumalta niitä on niin sopivat hyvin annoksen viimeistelyyn.

Keittoannoksen lisukkeeksi voit ripotella sienten sijaan myös esim. kevyesti paahdettua siemensekoitusta tai valkosipuliöljyssä rapsakaksi paistettuja leipäkrutonkeja.


Ja kuten huomaatte - se Pecorino unohtui tästä verrokkikuvasta... Niin hyvää oli keitto kuitenkin, että tyttäret tyhjensivät lautaset ja kattilan ennenkuin ehdin uutta kuvaa annoksesta Pecorinolla saada :D
Laita kattilaan voi, pilkotut sipulit ja valkosipulit. Kuullota hetki. Lisää kuoritut, pilkotut ja huuhdellut perunat tai maa-artisokat. (Jos käytät valmista maa-artisokkasosetta, lisää se kun sipulit ovat freesaantuneet pehmeiksi.) Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Jos käsillä on avattu valkoviinipullo - tai suunnitelmissa tarjota sitä ruuan kanssa, niin avaa pullo tässä vaiheessa ja lorauta desin verran keittoon.
Keitä miedolla lämmöllä kunnes maa-artisokat tai perunat ovat pehmenneet. Soseuta. Lisää keittoon vuohenjuusto ja soseuta sileän samettiseksi. Tarkista suola.

Liota kuivatut suppilovahverot pehmeiksi. Puristele liotusvesi sienistä. Hauduta sieneiä voinokareessa kunnes loppukin kosteus on haihtunut ja ne ovat saaneet hiukan rapsakkuutta. Mausta ripauksella ruususuolaa ja mustapippurirouhetta. Annostele keitto lautaselle. Lisää sienet ja silputtuja kevätsipulinvarsia.

Täyttävä juustokeitto sopii siemenleipäsen kanssa tarjottavaksi arkilounaaksi - tai pienempänä annoksena alkuruuaksi. Tämän keiton - kuten kaikki sosekeitot voi valmistaa etukäteenkin. Se on yksi tärkeä huomio erityisesti monen ruokalajin päivällistä suunnitellessa.

Alkupalakeittolautaset kannattaa esilämmittää uunissa ennen annostelua - siten pienempikin keittoannos pysyy pidempään kuumana.


Tähän väliin pientä analyysiä ja huomioita KitchenAid sauvasekoittimesta. Minulle sauvasekoitin kun kuuluu keittiön pienkoneiden käyttöasteessa vähintäänkin topkolmoseen. Se on aktiivisessa käytössä päivittäin - eikä siis todellakaan pääse laatikossa pölyyntymään.

Kyllä sauvalla ja sauvalla vaan on eroa... Ensimmäinen huomionarvoinen seikka on johto - tai tässä Kitchen Aid'in tapauksessa se, että sitä ei ole. Sauvasekoittimen johto tahtoo aina kiemurrella kattiloihin ja sotkeentua soseisiin - nyt sitä vastusta ei akkukäyttöisessä sauvasekoittimessa enää ole. Sekin vielä, ettei isojen kuumien kattiloiden kanssa touhutessa tarvitse enää mahdutella kattilaa siihen ainoaan keittiötason nurkkaan, jossa on pistorasia. Eli tämä sauva menee hellalla olevan kattilan luo - kattilan ei tarvitse siirtyä sauvan luo :)

Toinen outous on ääni - tarkemmin sanoen sen puute... Ensimmäistä kertaa käynnistäessä piti ihan kääntää mylly nurinpäin ja tarkistaa että pyöriikö se edes. Kitchen Aid sauvasekoittimessa on viisi eri nopeutta, mutta tehokkaimmallakaan tasolla äänitaso ei häiritse normaalikeskustelua.

Kolmas pointti on lopputulos. Olen jossain välissä kokeillut ihan edullisintakin sauvaa. Ajaa asiansa, mutta vaikka miten pitkään ja hartaasti päristelee, seoksesta ei vaan tule samettisen sileää. Erityisesti eron huomaa sosekeittoja valmistaessa. Hyvällä sauvalla soseutettu keitto on "kermaisempaa", eikä siinä erotu pienenpientä rakeisuutta.

Tärkeää sauvan tehokäyttäjälle on myös virtanappuloiden muotoilu ja miellyttävä käyttöasento. Olen ollut erittäinkin hankalien sellaisten omistaja. Kymmenen litran omenasosekattilan kanssa saa käteenistumattomalla sauvalla kertakaikkiaan sormet kramppiin. Pienemmänkin keittokattilan kanssa joutuu pitämään taukoja - koska ei vaan kertakaikkiaan pysty pitämään nappulaa pohjassa soseutuksen ajan. Kitchen Aid sauvasekoitin on siltäkin osin ihan omaa luokkaansa - kaikki näppäimet on hyvin sijoitettu ja niitä on helppo käyttää.

Esteettinenkin puoli on yksi valintaperuste. Itse halusin mustan tai teräksen värisen sauvan. Kitchen Aid'in värivalikoima on ihan kiitettävä. Plussaa myös tyylikkäästä akkulaturista, jonka voi hyvin pitää esillä keittiön paraatipaikalla.



Että ihan aidosti olen kyllä kaikin puolin iloinen ja tyytyväinen ostokseeni. Expert -nettikauppa ansaitsee kehut sekin. Erittäin selkeä ja helppokäyttöinen ulkoasu ja toiminnot. Lähetyskulut sauvasekoittimen aika isolle pakkaukselle olivat SmartPost'in kautta vain kaksi euroa. Myös palvelu oli huomioonotettavan nopeaa - jo tilauspäivänä sain sähköpostiin tilausvahvistuksen, ostokuitin ja lähetystunnukset.

Expert tarjoaa tuotteille pientä lisämaksua vastaan Huoleton Turvan, jossa omavastuu vahinkotapauksissa on vain 10€. Erityisesti tietokoneiden ja kameroiden kohdalla se on elämää helpottava diili... Isompien kodinkoneiden kohdalla Expertiltä järjestyy kotiinkuljetus - ja halutessa myös asennus.
Ja mistä myös tykkäsin Expertin nettikaupassa, oli helppo linkki asiakaspalveluun, joka palvelee arkisin klo 10-20 (muina aikoina voit jättää viestin, johon vastataan ensi tilassa). Eli jos tulee kysyttävää esim. tuotteiden käyttöönotosta, apua saa heti.



Minä jään haaveilemaan mustasta KitchenAid Artisan -vedenkeittimestä :) Mihin keittiön pienkoneeseen sinä sijoittaisit satasen lahjakortin? Kerro keittiöhaaveesi kommenttiboksiin ja osallistut lahjakortin arvontaan. Arvonta suoritetaan 7.4 numerogeneraattorilla - jätä oma jälkesi ennen sitä.

Minä olen enempi kuin iloinen uudesta sauvasekoittimestani. Onnea jo etukäteen sinulle, joka pääset lahjakortilla ostoksille :)

Yhteistyössä Blogirinki ja Expert




73 kommenttia:

  1. Ihana arvonta! :D Sijoittaisin myös kunnolliseen sauvasekoittimeen, sillä en omista kunnollista ennestään. Kitchen aidit on ollut haavelistalla jo pitkään :)

    VastaaPoista
  2. Minä haaveilen uudesta blenderistä. Nykyinen on todella raskas käyttää ja pestä ison lasikannunsa vuoksi, eikä smoothiet meinaa pyöriä sen sisällä. Lisäksi ääni on aivan järkyttävä ja se sähkön katku mitä se päästää pyöriessään :D

    VastaaPoista
  3. Onpas mahtava arvonta.Niin hyvin tuota Kitchen Aidia kehuit,että taitaisin siihen minäkin sijoittaa. Minulla kun on juurikin sellainen halpissauvasekoitin tällä hetkellä.
    -MarjoV.-

    VastaaPoista
  4. Ostaisin hyvän sähkövatkaimen. Vanhasta löytyy vatkausvaihtoehtoa enää ON ja OFF☺. -Milla J-

    VastaaPoista
  5. Sijoittaisin varmaan kanssa johonkin Kitchen Aidin tuotteeseen, itselläni taitaa koviten olla käytössä blenderi tai vatkain, monitoimikone se vasta herkku olisikin!
    Opiskelijan budjetilla OBH Nordicat ja kumppanit ovat tulleet tutuiksi, mutta mielelläni sijoittaisin hintavampaan koneeseen jonka voisi sitten vielä kiikuttaa siihen ekaan omistusasuntoonkin :)

    VastaaPoista
  6. Sijoittaisin monitoimikoneeseen, jolla saisi tehtyä taikinat helposti. Tulisi tehtyä itse leipää ja sämpylöitä useammin (tai jos totta puhutaan, se olisi mies joka tekisi). Hetki sitten hankin uuden blenderin, josta on ollut paljon iloa.
    -Kipsuli-
    fredriikka1@luukku.com

    VastaaPoista
  7. Tätä keittoa teenkin pääsiäiseksi! Ostaisin sauvasekoittimem eli mukana arvonnassa! Anu J.

    VastaaPoista
  8. Kiitos hyvästä reseptipostauksesta ja laiteselostuksesta. Minulla on vanha sauvasekoitin joten ilman muuta ostaisin tuon akkukäyttöisen ei pelkästään sen kauniin ulkonäön perusteella.

    VastaaPoista
  9. Kuulostaa mahtavalta tämä johdoton sauvasekoitin. Meillä on keittiössä vain 3 pistorasiaa, mutta keksin siihen hätäratkaisun, kun alkoi ärsyttää niin paljon: jatkojohto joka siirtyy tarpeen mukaan lähemmäs muita työtasoja. En tajua, miksen ollut aikaisemmin keksinyt tätä.

    Itselläni on ehkä eniten käytössä Kitchen Aid Artisan yleiskone (jolla vatkaan taikinat), blenderi ja vedenkeitin. Blenderillä olen hoitanut näitä sauvasekoittimen tehtäviä. Myös mehupuserrin oli ahkerassa käytössä alkuvuodesta, mutta sen peseminen on kyllä rasittavaa, joten on jäänyt komeroon viime aikoina. Meillä on Bamix merkkinen sauvasekoitin ja joku vanha halpa muovinen. Omituista on, että bamixin hankalakäyttöisyyden vuoksi päädyn usein käyttämään halpaversiota, jossa pitää vain napsauttaa teräosa moottoriin kiinni. Käytettävyys on näissä koneissa siis ensiarvoisen tärkeää.

    Suurena teen ystävänä ja laiskana ihmisenä arvostaisin tällä hetkellä vedenkeitintä, jossa voisi säätää lämpötilan. Nyt pitää arvioida silmämääräisesti 70 c vihreää teetä varten. Vanhan tyypin voisi viedä sitten mökille.

    VastaaPoista
  10. Uuteen sähkövatkaimeen hennoisin lahjakortin käyttää. Meillä kun nykyinen alkaa tosiaankin olla jo vanha - sukulaisten aitasta löytynyt.. :D

    VastaaPoista
  11. Minä olen keräillyt tyttärelle (joka on nyt lukion ekalla) pikkuhiljaa astioita ja muita kodin tarvikkeita joskus tulevaisuudessa tulevaa omaan kotiin muuttoa varten. Hänelle ostaisin varastoon punaisen vedenkeittimen =) Ja jos jäisi vielä yli rahaa niin hommaisin uuden sauvasekoittimen. Vanha on työkaverilta saatu (kiitos ihanalle ihmiselle) ja aiemmassa elämässään se on soseuttanut mm. vauvan ruokia työpaikallamme. Tällaista tuumaili Kati
    rantala-ka@hotmail.fi

    VastaaPoista
  12. Minä hommaisin varmaan viimeinkin sen jäätelökoneen... tai sitten mehulingon.

    Mulla on muuten noi keittiön pienkoneet ihan ok-kunnossa, vaikkeivät mitään tuliteriä tai kovin kalliitakaan ole. Tehosekoitinta aina välillä mietin, jos hommaisin uuden, mutta en sit kuitenkaan viitsi, kun entinenkin pelaa. Se vaan on sellanen monitoimikoneen osa, eli tarvii aina nostella koko masiina pöydälle, mutta no, ehkä kestän sen, kun kone kuitenkin toimii hyvin.

    Eniten käytän pienkoneista vedenkeitintä - koko ajan... Tehosekoitin on myös paljon käytössä, ja sauvasekoitin aika usein myös. Mies käyttää eniten (ja ainoastaan...) kahvinkeitintä. Niin joo ja leivänpaahdin on myös "aktiivikäytössä" meillä.

    VastaaPoista
  13. moi! mie tarviisin kyllä uuden vedenkeittimen, heitän siis anomuksen sulle.. ;)

    terkuin Tiina

    VastaaPoista
  14. Näyttääpä sosekeitto hyvältä :)

    Satasen käyttäisin uuteen kahvinkeittimeen.

    mhmyllymaki at gmail piste com

    VastaaPoista
  15. MInä tarvisin jonkin sortin sekovekottimen ja kuivurikin olis kiva :)

    VastaaPoista
  16. Vedenkeittimelle olis mullakin käyttöä!

    VastaaPoista
  17. Tosi kätevä tuo sinun johdoton versio, minullakin pistorasia vain hellan vieressä ja on ollut "kuumia" tilanteita sauvasekoittimen kanssa. Jos voittaisin sen satasen käyttäisin sen kaksoisvispiläkulhoon joka on elektrolux assistent talouskoneen lisäosa, pullat leivon isommalla kulholla mutta kaikki muut leipomukset olisi kiva hoitaa tällä kulholla ja vispilöillä. Sinulla on niin ihana blogi että melkein päivittäin käyn täällä,neuvostasi viime kesänä ostin ne viljelylaatikotkin. Siis ostin ..... mutta sain halvalla käytetyt.kävin kerjäämässä jostain firmoista mutta täällä etelässä kait käyttävät tarkemmin kun ei herunut. On se keskisuomi hyvä paikka,siellä asuin itsekin jossain vaiheessa, ja puolukat käyn keräämässä edelleen sieltä. terveisin Anne H

    VastaaPoista
  18. Vedenkeitintä olisin vailla :)

    Kevätterveisin Teija H.

    VastaaPoista
  19. Ostaisin varmaan äidilleni uuden sauvasekoittimen tai blenderin, sillä edelliset ei enää oikein hoida asiaansa kunnolla... Se olisi hyvä tulevan äitienpäivän lahja. :)
    -Julia

    VastaaPoista
  20. heipsis Johanna !
    Oletpa saanut valtavan houkuttelevan arvonnan suoritettavaksi. Jos minä saisin lahjakortin käyttäisin sen pieneen monitoimikoneeseen. Tykkään valtavasti raasteista mutta kädet alkaa olla jo niin heikot et raastaminen on hankalaa. Koneella olisi varmaanki myös helppo tehdä erilaisia raakaruokasekotuksia :-) Lapsenlapsi kyllä sanoi et uusi vatkain taitais mummilla olla hankintalistalla ensimmäisenä :-) Kyllähän näitä puutteita ja toiveita taitais riittää pitkäksi listaksi asti. Hyvää pääsiäistä Johannt ! t. hannele

    VastaaPoista
  21. Uusi leivänpaahdin tulisi tarpeeseen :) Terkuin Kirsi.

    VastaaPoista
  22. Ihana arvonta! Tän sun kuvailun jälkeen haluaisin kyllä vaihtaa meidän 15vuotta vanhan sauvasekoittimen, jolla sosekeitot jää rakeiseksi.

    VastaaPoista
  23. Onpas kiva ja selkeä ohje, kiitos! Kokeiluun menee. Jos onni osuu kohdalle, käytän rahan uuteen sähkövatkaimeen. T. Äippä

    VastaaPoista
  24. Vedenkeitin!

    Pitääpä testata keitto-ohjetta :)

    - Miiia

    VastaaPoista
  25. On kyllä kiinnostava kysymys, ehkä se kuitenkin olisi sauvasekoitin kun ikivanha kirpparilta ostettu Bamix otti ja hajosi pari vuotta sitten Sauvasekoittimella saa tehtyä niin monenlaista ruokaa:-)
    -e-

    VastaaPoista
  26. Uusi sähkövatkain tulisi tarpeeseen. Vanha on käytössä lähes päivittäin, mutta ilmeisesti eläkeikä jo alkaa lähestyä kun välillä itsestään sammuilee kesken kaiken :) -Anette L -

    VastaaPoista
  27. Jos tää lasketan keittiö juttuihin, sähkönen veitsenterotin! Nykyinen on jo 20 vuotta vanha.
    Toinen olis sähkövatkain, nykyinen on kuiskauksen vastakohta!!

    Anita

    VastaaPoista
  28. Uudelle blenderille olisi tarvetta, sillä vanha lakkasi toimimasta muutama kuukausi takaperin. Hanna M.

    VastaaPoista
  29. Ihanaa keittoa! Sosekeitot ovat ihan parasta ja vielä kahta lempparia eli suppilovahveroita ja kevätsipulia - namskis! Täytynee pitää tämä reseptisi tallessa. No jos valita saisi niin olen haaveillut haudutuspadasta tai tuosta pienestä pizzauunista :) se olisi aika luksusta!

    VastaaPoista
  30. Mun haaveena olisi saada monitoimikone! Tv Marjo

    VastaaPoista
  31. Monitoimikoneeseen varmaankin käyttäisin. Eikö entinen sauvasekoittimesi ollut bamix? Onko iso ero tähän uuteen lopputulosta jos katsoo? :) Meillä käytössä bamix.
    Kikka

    VastaaPoista
  32. Uusi yleiskone voisi olla tarpeen, tämänhetkinen on vuosikymmeniä vanha :) t.Henna

    VastaaPoista
  33. Keittoresepti kuulostaa ihanalta, menee ehdottomasti testiin! Hauskaa kevättä ja kiitos ihanasta blogista! Ja kiitos näin jälkikäteen tomaatinsiemenistä :) Tällä hetkellä ikkunalaudalla on 15 kpl hyvännäköisiä isoja tomaatintaimia maitopurkeissa kasvamassa!

    Laadukkaasta monitoimikoneesta olen haaveillut pitkään, helpottuisi leipominen kummasti.

    T: Mirjam

    VastaaPoista
  34. Sijoittaisin uuteen sauvasekoittimeen, joka olisi varmaankin juuri tuo sinunkin valitsema Kitchen aidin malli. Ennestään tästä taloudesta löytyy Kitchen aidin tehosekoitin, joka on melkein päivittäin muussa käytössä, mutta keitot tykkään pyöräyttää sauvasekoittimella suoraan kattilassa. Vanha valkoinen sauvasekoitin on värjäytynyt porkkanakeitoista jo aikapäiviä sitten keltaiseksi, eikä siinä kyllä tehotkaan riitä oikein mihinkään, joten uudelle olisi tarvetta (vanha ja toimiva palvelisi sitten ihan muissa hommissa, eli ei päätyisi sekään kaatopaikkaa kuomittamaan :)

    VastaaPoista
  35. Blenderiin luultavasti, koska entinen sanoi poks.. Tosin alkoi kyllä tuo sauvasekoitinkin kiinnostamaan kirjoituksesi jälkeen :)

    VastaaPoista
  36. Mehupuristimelle olisi kyllä käyttöä! :)
    -Nora

    seppanen.nora@gmail.com

    VastaaPoista
  37. Kunnollisen sauvasekoittimen minäkin varmasti hankkisin t. Suvina T

    VastaaPoista
  38. Sauvasekoitin olisi hyödyllinen! Teen itsekin paljon sosekeittoja, mutta tähän saakka olen käyttänyt niihin blenderiä - sauvasekoitin olisi varmasti kätevämpi ja myös turvallisempi.

    Kiitos kivasta blogista ja hyvää kevään alkua! :)

    -Annukka

    VastaaPoista
  39. Kyllä uusi kone olisi sauvasekoitin. Edellinen on Bamix jonka ostin äitipuolen kanssa yhtaikaa maatalousnäyttelystä. Googletin Kouvolan maatalousnäyttelyn vuosilukuja. Luultavasti vuosi oli 1981 ! Eli noin 35 vuotta on kohta koneella ikää. Koneen terä on muutaman kerran jäänyt jumiin eikä pyörinyt, mutta mies on saanut sen kuntoon. Mittakannu on edelleen käytössä, mutta mantelien tms hienonnusosa on mennyt rikki. Tykkään käyttää sauvasekoitinta keittojen soseutukseen

    VastaaPoista
  40. Itse mietin bamixin ja kitchen aidin välillä. Käsittääkseni sinulla on ollut molemmat, joten pystyisitkö kertomaan laitteiden keskeisimmät erot?

    VastaaPoista
  41. Hmm.. Ostaisin lahjakortilla varmaan uuden blenderin.. Tai nyt alkoi uusi sauvasekoitinkin houkuttamaan, koska omani on vuodelta nakki.=D (ei mm. irroitettavaa päätä!)

    t. Heluna

    VastaaPoista
  42. Haaveilen kunnollisesta monitoimikoneesta, mutta ne ovat hintavia opiskelijabudjettiin. Myös vedenkeitin voisi kaivata päivitystä, sillä nykyinen on peräisin opiskelujen alkuajoilta ja alkaa jatkuvassa käytössä kulua.

    -Nefer

    VastaaPoista
  43. Meillä tarvittaisiin sekä uusi vedenkeitin että sauvasekoitin. Vedenkeitin on 10 vuotta vanha ja sen on näköinenkin. Sauvasekoitin on vuodelta 2000 ja alkaa terä olla sen verran tylsä, ettei watit enää riitä tekemään keitoista samettisia.

    VastaaPoista
  44. Jos arvonta onni osuisi tähän porstuaan, niin ehdottomasti satsaisin satasen sauvasekoittimeen. Mallina varmaankin juuri tuo suosittelemasi Kitchen Aid. Tähän mennessä on keittojen soseuttaminen tapahtunut tehosekoittimessa, mutta eihän se mikään järkevin tapa todellakaan ole! Nimimerkillä pari kertaa keitot pitkin keittiön pöytää + 1 kuumasta keitosta räjähtänyt tehosekoittimen kannu... Eli tarpeeseen tulisi sauvasekoitin :)
    -Pautsi

    VastaaPoista
  45. Yleiskone olisi hankintalistalla...
    -Sartsu

    VastaaPoista
  46. Kiusallista lukea tällaista tekstimainontaa blogien seassa, mutta toisaalta oli kyllä päivänselvää mitkä osat oli poimittu suoraan Expertin markkinointimateriaalista. Tyhmempikin varmaan ymmärsi, ettei kaikki teksti ollut sinulta peräisin. En moiti sitä, että tartuit yhteistyötilaisuuteen mutta jos tällaista mainostekstiä olisi liian paljon niin se kyllä kadottaisi lukuhalut. Sopivasti annosteltuna uskottavuus säilyy.

    Haaveissa kahvinkeitin

    VastaaPoista
  47. Ja kas kun sattui sopivasti: omakin sauvasekoittimeni paukahti viime viikolla ja olen nyt aivan orpona koittanut pärjätä ilman... Ikävä sileää kasvissosekeittoa! Näin työttömänä ei oikein olisi varaa tehdä virhehankintoja, joten olen yrittänyt kovasti lukea eri merkeistä ja malleista - tämä KitchenAid on vaikuttanut hyvältä ja nyt olen vielä vakuuttuneempi. :) Olen miettinyt myös Bamixia, ja joku toinen jo kommenteissa kysyikin sinun mielipiteitäsi näistä kahdesta. Miten vertautuvat toisiinsa, kumpaa suosittelisit?

    Olen lukenut blogiasi jo pitkän aikaa, mutta olen superhuono kommentoija... Nyt sain hyvän syyn vihdoinkin avata suuni näin digitaalisesti. ;) Kiitos kirjoituksistasi ja oikein mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
  48. Uusi kahvinkeitin ainakin tulisi tarpeeseen. Ja sauvasekoitin myös! :)
    mmyheartishere@gmail.com

    VastaaPoista
  49. Hep, hep! Mukaan arvontaan tahdon minäkin. Vedenkeitin on rikki ja smoothie- koneenkin tarvitsen!

    VastaaPoista
  50. Yleiskoneesta haaveilen, mutta voisi tulla kyllä pitkä jahkailu jos arpaonni suosisi :-) Ninni

    VastaaPoista
  51. Kapselikahvinkeitin on ollut haaveissa jo pitkään.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  52. Varmaankin vedenkeitin olisi valintani :)

    Tuuli

    VastaaPoista
  53. Itse mietin bamixin ja kitchen aidin sauvasekoittimien välillä. Osaisitko kertoa molempien hyviä ja huonoja puolia?

    VastaaPoista
  54. Yleiskoneen haluan. :) Jannie

    VastaaPoista
  55. Vohvelirauta meiltä vielä puuttuu =). Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  56. Sauvasekoitin puuttuu :)
    emerraut@jyu.fi

    VastaaPoista
  57. Kahvinkeittimeen varmaan sijoittaisin. T. Tintti
    Kakkureseptiti menossa testaukseen.näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
  58. Samainen vedenkeitin olisi hyvä nyt kun olen alkanut juomaan useammin teetä. Anneli

    VastaaPoista
  59. Kahvinkeitin olisi ostoslistalla ja siihen sijottaisin:)
    Soffe.5@hotmail.com

    VastaaPoista
  60. Täällä raha menisi varmasti kunnolliseen sähkövatkaimeen entisen vedellessä viimeisiään... :(
    aada.ylikoski@gmail.com

    VastaaPoista
  61. Täällä sijottaisii monitoimikoneeseen! :) hanski.hyry@hotmail.com

    VastaaPoista
  62. Sauvasekoitin puuttuu, kun entinen simahti. Vihu1@luukku

    VastaaPoista
  63. Kahvinkeitin olisi ostoslistalla :) soffe.5@hotmail.com

    VastaaPoista
  64. Olen mielelläni mukana arvonnassa :) t. Sofia

    VastaaPoista
  65. sauvasekoittimen ostaisin ! t:vl= leena.vouti@gmail.com

    VastaaPoista
  66. Ostamista kyllä löytyisi jos onni potkaisisi.

    VastaaPoista
  67. Kitchen aid yleiskone on ollut haaveissa jo vuosia!

    VastaaPoista
  68. Soupmaker tehosekoitin! Anna S

    VastaaPoista
  69. Meillä ei ole mökillä ollenkaan vatkainta, ehkä se olisi listalla. Silitysrautakin kuumenee tosi huonosti.
    t. Heidi

    VastaaPoista
  70. Tyylikäs ja hyvä vedenkeitin olisi hakusessa. Kovina teenjuojina meillä on vedenkeitin monta kertaa päivässä "pöhisemässä". Nykyinenkin vielä toimii, mutta on liian pieni ja kamalan ruma. Joten siis mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  71. Hei, vieläköhän ehtii mukaan, just vasta huomasin tämän? Ehdottomasti uudelle sähkövatkaimelle olisi tarvetta. Käytän sitä tosi paljon ja tämä entinen on vähän tällainen vaatimaton ja tehoton, joten olisi oikea lottopotti saada uusi. Terveisin Aisa

    VastaaPoista
  72. Onko tämä arvottu?!

    VastaaPoista