maanantai 16. syyskuuta 2013

Nacho-tofupata - gluteeniton

Tämä nacho-tofu-pata oli kaikista Indian-kamppiksen tuotteista laatimieni reseptien joukosta oma ja Harrin (ruoka-aikaan paikalle sopivasti osuneen ystävän) suosikki. Pisteet Indian salsoille lisäaineettomuudesta - ja erityismaininta Salsa Chipotlesta, jonka täyteläisen ja tulisen aromin salaisuus ovat savustetut jalapenot. Siitä tuli suosikkini koko Indian tuotevalikoimasta.

Tämä lasagne-tyyppinen vuoka on aika tulinen - nyt ei mennäkään niillä tämän blogin piimävelli-linjoilla... Olen tehnyt samaa ruokaa nyt kahdesti viikon sisällä - koska niitä Indian-kamppis nachoja rantautui kotiin ihan hillitön pino ja koska uusintakierrosta toivottiin. Toivottiin oikeastaan jo kolmattakin kertaa samaa pataa - mutta Salsa Chipotle oli loppu ja se on mielestäni tähän sopivampi kuin Indian Salsa Original.

Tämä ainesmäärä on sopiva noin 30cm x 25cm korkealaitaiseen vuokaan. (Kuvassa pieni Iittala Tools -vuoka.)

2 pakettia Keskisen myllyn tattarifusillia (tai halutessasi noin 400g tavallista makaronia)
2rkl oliiviöljyä
3 sipulia
3 valkosipulin kynttä
250g Alpro tofua
(tofun marinointiin 1/4dl soijakastiketta, 2 valkosipulin kynttä, 1tl grillimaustetta)
1 Indian Salsa Chipotle
2dl kermaa
200g fetajuustoa
1l Indian Original nachoja
8-10 isoa tomaattia
1dl Pirkka Grana Padano juustoraastetta (tai Emmental)

Halusin tofusta "jauhelihamaisen", joten raastoin sen ja marinoin soijakastikkeella, grillimausteella ja puristetuilla valkosipulinkynsillä. Yllätyksekseni Indian Chipotle Salsa olikin sen verran tulista, että tofun marinointi ei ole ollenkaan pakollinen liike - melkein suosittelen että jätät väliin :)
Jos päätät marinoida tofun, aloita raastamalla tofu ja siirrä se mausteineen jääkaappiin hetkeksi.

Keitä makaronit lähes kypsiksi. (Huomaa että tattarimakaronien keittoaika on vain noin 2min.)
Laita kohtuukuumalle pannulle öljy ja raastettu tofu. Pyörittele varovasti kunnes tofuraaste on hiukan paistunut. Lisää silputtu sipuli ja valkosipuli - jatka paistamista kohtuulämmöllä kunnes sipulit ovat pehmenneet. Nyt sekaan Indian Salsa Chipotle, kerma ja fetajuusto murusteltuna. Kiehauta ja kastike on valmista.
Voitele uunivuoka. Lado kerroksittain keitettyjä makaroneja, Indian Original nachoja, tomaattisiivuja ja kastiketta. Päällimmäinen kerros kastiketta ja pintaan juustoraaste. Uuniin noin 175 noin 1h.
(Kuvissa vilahtelee Indian Chili nacho pussi, mutta päädyin käyttämään Original nachoja.)
(Kastikkeeseen kannattaa hyödyntää jääkaapista löytyvät juustonloput - minäkin lisäsin mukaan pari juustonpalaa, Aura-juusto palan ja raejuustopurkin loput.)





Eipä ollut ollenkaan hassumpi lämmin dippauskastikekaan tämä tofu-sipuli-Chipotle-kerma yhdistelmä. Aika monta nachoa hävisi pussista jo tässä vaiheessa...






 Yhteistyössä Indian





Muistahan osallistua Indian äänestysarvontaan, jossa palkintona 30 kpl Nachos Supreme aineksia - eli iso paketti joista voit tuunailla tulisia Meksikon makuja :)
Kilpailuun voit osallistua 30.9.2013 saakka.

4 kommenttia:

  1. Nam, tätä täytyy kokeilla pian! Hyvä idea tuo tofun raastaminen!

    VastaaPoista
  2. Hei vaan ja suosittelen kyllä. Tästä tykkäsin minä, kaikki lapset ja syömään sattunut ystäväkin. Chipotle salsa on tosi hyvää - ajattelin kokeilla sitä pizzapohjankin päälle.
    Raastettu tofu on rakenteeltaan jauhelihamaista - hyvin maustamalla amatöörit eivät edes huomaa eroa :D

    VastaaPoista
  3. aivan mahtava resepti!

    VastaaPoista
  4. Eikös tuossa kikkoman soijakastikkeessa ole vehnää?

    VastaaPoista