keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Parsakaalipasta - gluteeniton

Tämä kaalipasta on yksi meidän vakkariruokia - nopea ja helppo pikaruoka joka valmistuu pakastealtaan kaalisekoituksesta, pinaatista ja gluteenittomista riisilastuista.

Gluteeniton kasvispasta (noin 4 annosta)
750g luomukasvissekoitus (Lidl pakasteallas - porkkana, kukkakaali, parsakaali)
150g luomupinaatti (Lidl pakaste tai tuoretta kasvimaalta)
2rkl oliiviöljyä
100g riisilastuja (etnisistä ruokakaupoista - Jyväskylässä Asian food Seppälänkankaalla)
2rkl soijakastiketta 
1/2rkl kasvisfondia
3tl maustesekoitusta (inkivääri, curry, sitruuna, kurkuma, juustojauhe, pippuri, paprika, chili, valkosipuli)
100g fetajuustoa

Laita aluksi riisilastut kylmään veteen likoamaan - tai suoraan kiehumaan - eri tuotemerkeillä on hiukan vaihteleva ohjeistus liotuksesta ja keittoajasta. Älä ylikeitä vaan jätä sopivan napakoiksi.
Käytän tähän pastaan Lidlin pakastelaltaan luomukasvissekoitusta. Kasvispalat ovat aika reilun kokoisia, joten pussin voi muistaessaan ottaa sulamaan jokusen tunnin ennen ruuanlaittoa jolloin ne valmistuvat wokissa nopeammin. Lisään kasviksiin vielä kolme palaa (noin 150g) pakastepinaattipaloja. Ne voi laittaa wokkiin jäisenäkin - sulavat kyllä aika nopsaan. Kasviksia haudutellaan hetki kohtuulämmöllä oliiviöljyssä. Lisätään kasviksiiin mausteet ja esikeitetyt riisilastut, pyöräytetään sekaan. Lopuksi kuutioitu feta ja sekoitus - valmista.








Löysin ruokaan käyttämäni Sidney's Kitchen maustesekoitukset keväällä Cittarin poistolaareista - ja ovat kyllä mainioita mausteita. Niillä olen nyt maustanut wokkeja ja salaattiannoksiakin. Ihan samoja ei tietenkään tarvitse hankkia, vastaavia sekoituksia löytyy muitakin - tai lisäät maun mukaan omia mausteita. Tähän annokseen käytin 1tl kutakin; Italian cheese spice mix, St.Taylors cheese mix ja  Sweet chinese spice mix. Niiden ainesosat ovat suurin piirtein reseptin maustelistassa mainittuja.



Ruoka on yllättävän kermaisen ja juustoisen oloinen, vaikka siihen ei käytetä kuin 100g fetaa. Nopea ja edullinen valmistaa ja hyvä lisä gluteenittomien kasvisruokien listaan.

Lautaselle voi lisätä raejuustoa tai nokkosensiemeniä (meillä aina ja kaikkeen), mausteinen annos ei mielestäni oikein muuta lisuketta kaipaa.



Iso plussa myös siitä, että tässä tulee käytettyä parsa- ja kukkakaalia sekä pinaattia.
Itse olen lisännyt tähän ruokaan toisinaan myös lohkottua sipulia, mutta meidän tarkka kokki, Lempi-tytär on mieltä, että tähän annokseen ei kuulu sipuli - saattaa olla oikeassa, kuten yleensä...? :)

Olen tykästynyt etnisestä kaupasta löytämiini riisilastuihin - niiden sitkeähkö rakenne ja littoinen muoto sopivat mielestäni mainiosti wokkiruokiin. Siitä aiheesta vinkkaan että, "Dried rice cake" -lastut ovat niitä parhaita kun taas "Rice flake Sheet" -lastut eivät sitä ole ainakaan omilla valmistusmenetelmilläni.
Tätä merkkiä olen käyttänyt jo useamman pussin - ja todennut tähän mennessä parhaaksi vaihtoehdoksi.
Eli tämän jutun aiemmissa kuvissa näkyvä riisilastupussi ei ole paras vaihtoehto, vaan tämä allaolevassa kuvassa näkyvä pussi.





gluteeniton pasta / parsakaalipasta / kukkakaali pasta / pinaattipasta / pasta ja feta /

4 kommenttia:

  1. Annatko vinkin noiden monesti mainittujen nokkosensiementen keräämisestä! Mistä tiedän, milloin ovat kypsiä? Haluaisin kerätä ne, ennen kuin varisevat ympäristöön. Miten kannattaa menetellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vaan :) Täältä löytyy joskus aiemmin kirjoittamani juttu aiheesta: http://eilistapaistoa.blogspot.fi/2012/09/nokkosensiemenia.html

      Kuten huomaat, juttu on tehty syyskuussa, joten siementen keruulla ei ole vielä mitään kiirusta. Siemenet ovat sopivan kypsiä, kun irtoavat kevyesti hieroen, mutta ovat vielä vehreän sävyisiä. Samassa kasvissa on aina kypsiä ja raakoja siemeniä - paitsi tietysti jos et vahdi samaa puskaa ja irrottele sopivasti tekeentyneitä :)
      Itse kerään täällä Keski-Suomen korkeuksilla nokkosen siemenet syksymmällä. Se on kyllä mukavaa hommaa ja yllättävän helppoa

      Poista
  2. Mistä olet saanut noita Sydney's Kitchen mausteita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei
      Löysin nämä Cittarin poistolaarista - eli olivat poistamassa tuotetta valikoimasta. Chimichurrie -mausteseos on tosi hyvä ja meillä sitä käytetään nykyisin melkein joka ruokaan. Itsekin joudun kohta etsimään uuden vastaavan - uskoisin että löytyy muiltakin maustetaloilta. Jollei Suomesta, niin kokeile vaikka iHerbin listoilta :)

      Poista