torstai 12. syyskuuta 2013

Nacho-papupaistos - gluteeniton

Innostava Blogiringin Indian kamppis vie mukanaan meksikolaiseen keittiöön. Meksikolaisesta keittiöstä löytyy aina nachoja, papuja, sipulia, valkosipulia, tulisia chilipaprikoita, tomaattia, korianteria ... Ja niitä kaikkia löytyy myös tästä nacho-papupaistoksesta.

Nachot ja tuliset salsat ovat Meksikosta lähtöisin, niitä molempia pääsi mukaan pataan.
Kokkailen pääosin gluteenitonta ruokaa, joten maissista valmistetut, lisäaineettomat Indian Original nachot ovat tervetullut lisä keittiöön. Myös Indian Salsat ovat täysin lisäaineettomia - hienoa.

Lisäsin pataan makaroneja tuomaan jotain tuttua meille makaronilaatikolla varttuneille suomalaisille. Pavut ja Indian Original nachot tekevät padasta ruokaisan - Indian Original Salsa sopivasti mausteisen -  hyvää pataa yhdessä :)

1l Indian original nachoja
3 sipulia
3 valkosipulin kynttä
2rkl oliiviöljyä
1 Indian Salsa Original
400g purkki esikeitettyjä kidneypapuja
1 nippu tuoreita korianterin lehtiä (noin 1dl tiukkaan pakattuna)
2dl kermaa
2dl raejuustoa
1dl juustoraastetta (+muutama siivu voita)
250g laatikko tattarimakaroneja

Laita vesi kiehumaan ja keitä makaronit. (Tattarimakaroneja keitetään vain noin 2min. Voit ilmanmuuta käyttää myös tavallisia makaroneja. Jätä nekin keitettäessä hiukan puolikypsiksi.)
Viipaloi sipuli ja valkosipuli, pyörittele wokkipannulla öljyssä kunnes sipulit ovat freesaantuneet pehmeiksi. Lisää pannulle kokonaiset Indian Original nachot, huuhdellut ja valutetut kidneypavut, Indian Original Salsa ja silputtu korianteri. Anna seoksen kuumentua. Lisää lopuksi keitetyt makaronit, raejuusto ja kerma.
Vielä kertapyöräytys, kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta ja halutessasi muutama voisiivu.

Uuniin 175°C noin 45min.

Jos tuore korianteri on sinulle ihan uusi mauste, totuttele makuun hissuksiin - älä lisää ensimmäisellä kerralla koko punttia paistokseen. Korvaavana vihreänä voit käyttää esim. tuttua persiljaa, tai viipaloida sipuleiden mukaan paistumaan yhden vihreän paprikan.

Tämä ruoka on nopea ja helppo valmistaa. Esivalmisteluihin menee reilu vartti - ja pata on valmis uuniin. Ainekset ovat terveellisiä ja edullisia. Mausteinen tuhti pataruoka on ihan parasta syksyn ja talven tarjottavaa.





Meksikolaishenkisen nacho-papupadan kanssa sopii (yllätys, yllätys :) aivan loistavasti kotisuomalainen puolukkahillo.
Valmiista padasta en ehtinyt saada edes kuvaa... Jätin vuuan hetkeksi jäähtymään ja sillävälin nuoriso oli jo melkein tyhjentänyt sen... Jättivät sentään pienen maistiaisannoksen minullekin :)
Padan aineksia voi varioida oman mielen mukaan - uskoisin että Aura-juustokin sopii hyvin tähän settiin tai mitä muuta itse keksit.

Muistahan osallistua Indian äänestysarvontaan, jossa palkintona 30 kpl Nachos Supreme aineksia - eli iso paketti Meksikon makuja koko heimon herkkuhetkiin :)
Kilpailuun voit osallistua 30.9.2013 saakka.




Yhteistyössä Indian

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti