perjantai 30. elokuuta 2013

Makaronipizza - gluteeniton

Jos yhdistää kaksi lasten suosikkia - makaronit ja pizzan - niin pakkohan sen on maistua :)
Tämä setti syntyi eilen, toissapäivänä ylijääneistä makaroneista - makaronipizza.
Pizzapohjana muna-maitoseokseen lisätyt makaronit, täytteenä ihan normipizza aineksia. Menekki yllätti ja makaroneja piti kesken kokkailun keittää varsin lisää...

Tämä setti oli nyt vasta ensimmäinen koevedos makaronipizzasta, systeemi varmasti vielä kehittyy kunhan ehdin tätä muutaman kerran viritellä. En nyt kuitenkaan malta olla laittamatta ideasta vinkkiä teillekin. Tehkää niinkuin minä - tai hierokaa kasaan oma versio.


Aloita tästä:
Pizzapohja - piirakkavuokaan sopiva annos. Pellilliseen tarvitset noin tupla-annoksen tästä.
5dl keitettyjä makaroneja (edellisen aterian ylijäämät passaavat oikein hyvin - Lidl gluteeniton fusilli)
1dl maitoa (reilu 1dl)
2 munaa
5rkl juustoraastetta (käytin Pohjanmeren luomujuustoa)
Ripaus ruususuolaa ja valkopippurijauhetta
Munat, maito ja mausteet vispataan hyvin. Sekaan pyöräytetään keitetyt makaronit. Piirakkavuoka voidellaan voilla, makaroni-maitoseos tasoitellaan vuokan pohjalle. Uuniin, noin 225°C, noin 15min.

Täytteet
1dl Pirkka luomu pastakastike
1/2 iso sipuli
3 isoa lehtikaalin lehteä
(Pinaatin- ja mangoldinlehtiä)
10 kirsikkatomaattia (1-2 isoa tomaattia)
Basilikan- ja mäkimeiramin lehtiä
30g Aurajuustoa
1dl juustoraastetta (Pirkka Edam juusto)
(Käytä täytteenä sitä mitä laitat muutenkin pizzaan. Minulla nyt kasvimaan satoa.)

Sillä välin kun makaronipohja esipaistuu, valmistellaan täytteet.
Leikkaa Pirkka pastakastikkepänikän yläreunaan kolonen - siitä kastike on helppo ripotella esipaistetulle pohjalle. Kastikkeen päälle levitetään ohuiksi renkaiksi viipaloitu sipuli, pieneksi revityt lehtikaalin lehtiosat (varret talteen sosekeittoon), pieneksi revityt pinaatin / mangoldin / rucolan lehdet, tuoreet yrttimausteet ja viipaloidut tomaatit (halkaistut kirsikkatomaatit). Lopuksi koko komeuden päälle levitetään paloiteltu Aurajuusto ja juustoraaste.
Takaisin uuniin 225°C noin 20min - kunnes pohja on sopivaksi paistunut.

Ja sitten vaan tuskaista odottelua uunista tulevien tuoksujen vallatessa keittiön... Paloittelun helpottamiseksi anna valmiin pizzan jäähtyä jokunen minuutti (vaikka se tuleekin tekemään tiukkaa :)
Sitten se pizza yhtäkkiä jo loppuukin ja kaikki haluavat lisää ja sinä alat keittämään lisää makaroneja :D

(Kuten kuvasta voi huomata, fussilit loppuivat kesken - tässä menossa uuniin jo kolmas vuoka...Lisäsin sekaan tavallisia makaroneja. Juustonkin unohdin sekoittaa pohjataikinaan ja ripautin sen kyytiin jälkijunassa :)

Uunista tullut esipaistettu makaronipohja.

Täytteet päälle ja takaisin.

Uunista ulos.

Sopivaksi paistunut pohja.



Eihän tämä pikkupizza riittänyt meillä mihinkään... Tein samantien lisää pellillisen ja kokeeksi leivinpaperin päälle. Toimii niinkin, mutta pohjasta tuli mielestäni parempi ja rapeampi voidellussa vuokassa. Kiertoilmatoiminnolla piirakkavuokia voi ladata kaksi kerrallaan uuniin paistumaan. Vahdi silloin hiukan paistumista - kiertoilma on kuumempi kuin tavallinen. Vaihda tarvittaessa vuokien paikkaa paiston aikana.

Yhteistyössä: Olympus - Pen Lite E-PL5

1 kommentti:

  1. Heipsistä hei Johanna !
    Jippii ... ihana idea ! Kiitos !
    Meillä vierailee usein 8 lasta ja aina he haluaa jotain makaroonista. Tää on just passeli tarjottava seuraavalle kerralle, kiitos.
    Mie niin ilahdun aina ku sie kerrot näitä ruokaan liittyviä juttujas. Kiitos ja oikein mukavaa viikonvaihdetta ! Itse vietän sen puolukassa ! t. hannele

    VastaaPoista