perjantai 10. tammikuuta 2014

Pahat yhteen



Kaksi niin terveellistä ja tarpeellista: chlorellalevä- ja vehnänorasjauhe... Molemmissa tuotteissa on kieltämättä aika haasteellinen maku jotta ne tulisi joka päivä otettua ilman että sitä sopivaa hetkeä vedättää ja venyttää: Kohta...

Chlorella on makeanveden levä, jonka tutkituin ominaisuus lienee on sen elimistöä puhdistava vaikutus. Se on tuote, johon todellakin suosittelen tutustumaan. (TÄSSÄ linkkiä aiempaan postaukseeni aiheesta.) Edullisin ja luonnollisin tapa käyttää chlorellaa on jauhe.

Vehnänorasjauhe on korvike vehnänorasmehulle. Jauhe ei tietenkään millään pysty korvaamaan vastapuristettua mehua, se on kuitenkin paras mahdollinen korvike sille. Olen parikin kertaa kokeillut vehnänoraan kasvattamista aika laihoin tuloksin. Vielä senkin haasteen joskus otan asiakseni, mutta toistaiseksi käytössäni on vehnänorasjauhe.
Vehnänorasmehua ei käytännössä saa kuin itse kasvattamalla ja puristamalla koska se on nautittava noin 15 minuutin kuluessa puristamisesta. Vehnänorasjauhetta saa kaupasta ja se säilyy muutaman kuukauden :) Ainut haaste on sitten enää käyttää se pois...



Chlorellavesi ja vehnänorasvesi ovat suoraan sanoen aika pahanmakuisia. Mutta minkä olen huomannut: Kun yhdistää ne kaksi jauhetta samaan vesitilkkaan, maku tasoittuu. Vehnänorasjauhe pehmentää leväjauheen "merellisen maun", ja se puolestaan tuo jonkinlaista raikkautta tunkkaisen oloiseen vehnänorasjauheeseen.
Läpi ei maistu enää ihan pahimmoilleen levä, eikä vehnänoraskaan. Isona plussana vielä sekin, että näin kaksi haasteellista vihreää vesitilkkaa on kutistettu yhdeksi  vesitilkaksi. Hiukan haasteellinen setti sekin, mutta mielestäni yhdistettynä helpommin lähestyttävä kuin erikseen.




Minulle sekoitus uppoaa parhaiten iltapäivästä - aamusta se on hiukan liian jäykkää :) Aamulla vitamiineista kannattaa ottaa kaikki piristävät (esim. siitepölyrakeet, macajauhe). Iltaan kannattaa jättää erityisesti hormonaalisesti vaikuttavat D-vitamiini ja Q10 - niiden vaikutus on tehokkain yön aikana - sekä kalaöljy. Kun kalaöljyn ottaa juuri ennen nukkumaanmenoa, kalanmakuiset röyhtäisyt jäävät pois.

Vehnänorasjauhetta ja chorellalevää löytynee varmimmin luontaistuotekaupoista. Suomalaisten nettikauppojen tarjontaa en ole tutkaillut. Olen tilannut luomulaatuiset chlorellalevän ja vehnänorasjauheen iHerb-nettikaupasta.

454g purkki luomu chlorella leväjauhetta 25.82€. (Tuotetta saa myös pienemissä purkeissa.)
480g purkki luomu vehnänorasjauhetta 25.91€ . (Vehnänorasjauhe on gluteeniton tuote.)


Pieni tietoisku chlorella levästä.

 "Terveyttämme edistävän bakteerin, Lactobasilliuksen määrä lisääntyy vatsassa (jopa nelinkertaistuu), immuunijärjestelmän toiminta paranee ja keho taistelee tehokkaammin vapaiden radikaalien hyökkäyksiä vastaan. Chlorella auttaa myös rakentamaan tuhoutunutta tai vaurioitunutta hermokudosta.

Chlorella tukee aivojen ja maksan toimintaa, parantaa ruoansulatusta, auttaa kehon kudosten uudistumisessa ja terveessä painonpudotusprosessissa, vähentää tulehdusta, suojelee säteilyltä, parantaa immuunijärjestelmän toimintaa ja auttaa kehoa poistamaan haitallisia myrkkyjä.

Sisältää A-, B1-, B2-, B6, B12, C-, E- ja K-vitamiinia, mineraaleja, hivenaineita, nikotiinihappoa, pantoteenihappoa, foolihappoa, kalsiumia, magnesiumia, rautaa, sinkkiä, fosforia,  klorofylliä sekä  C.G.F.-kasvutekijää. Klorofylliä on runsaammin kuin missään muussa kasvikunnan lähteessä ja B12-vitamiinia eniten maailmassa per mittayksikkö.

Stimuloi kasvua, aineenvaihduntaa ja hengitystä. Se edistää punasolujen muodostumista sekä ravinteiden absorptiota ja hyväksikäyttöä. Se normalisoi aineenvaihduntaa ja edistää suolen toimintaa. Klorofylli, vitamiinit ja hivenaineet sekä C.G.F  vaikuttavat  myös immuunivasteeseen vahvistavasti. Kasvutekijä edistää soluvaurioiden korjautumista ja haavojen paranemista (myös esim. vatsa- ja pohjukaissuolihaavat). Klorellan soluseinä absorboi myrkkyjä ja raskasmetalleja ruoansulatuskanavassa ja poistaa ne elimistöstä."

Tekstit lyhentäen lainattu Luontainen terveys sivustoilta

vehnänorasjauheen käyttö / vehnänorasjauhe / luomu vehnänoras / luomu chlorella / luomu levä / luomulevä / luomuleväjauhe / leväjauhe / klorella / klorella levä / klorellajauhe / chlorella käyttö / miten käytän chlorellaa / miten käytän vehnänorasjauhetta /

5 kommenttia:

  1. Kokeiles laittaa blenderiin hiukan vettä tai marjakeittoa, siihen nuo vihreät ja kourallinen jäisiä mustaherukoita. Ei varmasti maistu mikään "paha" sen läpi! Makeuta stevialla tarvittaessa, vaikka äkkiä niihin happamiin marjoihin tottuu.

    Briteissä noita viherjauheita laitetaan lettutaikinaan, näyttävät ihan meikäläisiltä pinaattiletuilta. Sitä en sitten osaa sanoa, tekeekö kuumentaminen niille paiston yhteydessä hallaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Dzinni :)

      Olen kyllä kokeillut vaikka mitä settiä levänkin kanssa. Viherjuomia ja smoothieta... Tuntuu van että levä hiukan "pilaa" hyvän juoman :) Minulle uppoaa parhaiten ihan näin pelkiltään. Kolme huikkaa - se on määrä vettä jonka laitan lasiin - siinä menee raja että saa nielaistua ilman miettimistä :)

      Mutta kokeilkaa toki muut lukijat ja etsikää teille sopiva tapa.

      Vehnänorasjauhetta en kyllä kuumentaisi - levä sen voisi jopa kestää? Ehkä kuitenkin varoiksi on parempi ottaa vaan kylmiltään?

      Poista
  2. moi! tein ohjeesi mukaan hamppusuklaata...tulipa hyvää! liian hyvää....:)

    terkuin tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tiina :)
      Tosi kiva kuulla että tykkäsit. Arvaa vaan - sain muutaman viikon odottelun jälkeen niitä hampunsiemeniä Cittariin. Ostin hölmöyksisäni vain yhden pussin - seuraavalla viikolla hylly oli tyhjä - kävin eilenkin eikä uutta satsia ollut vielä tullut... Eli en saa hampunsiemensuklaataa nyt ainakaan ennen ensi viikkoa :)

      Jätin kyllä kassalle viestiä, josko seuraava erä voisi olla isompi.

      Poista
  3. Appelsiinimehu ja chlorella on hyvä yhdistelmä. Appelsiini peittää chlorellan mielestäni täysin. Juon sitä ihan tuosta vaan ja mielelläni. Kannattaa kokeilla, jos et vielä ole kokeillut.

    VastaaPoista